Zitvolleybal bij VV Amsterdam

In 2018 is VV Amsterdam gestart met een aantal clinics zitvolleybal. In het seizoen ‘18/’19 is er de mogelijkheid om wekelijks te trainen. Zitvolleybal lijkt veel op staand volleybal. Het is een snelle en dynamische sport. Iedereen mag meespelen, ook als je geen fysieke beperking hebt. Ook als lid van VVA ben je dus van harte welkom om een keer mee te komen doen.

In 2018 is VV Amsterdam gestart met een aantal clinics zitvolleybal. In het seizoen ‘18/’19 is er de mogelijkheid om wekelijks te trainen. Zitvolleybal lijkt veel op staand volleybal. Het is een snelle en dynamische sport. Iedereen mag meespelen, ook als je geen fysieke beperking hebt. Ook als lid van VVA ben je dus van harte welkom om een keer mee te komen doen. Zitvolleybal is daarnaast een goed alternatief voor oud-volleyballers die door een (tijdelijke) blessure niet meer staand kunnen volleyballen. Maar ook als je geen volleybal-ervaring hebt, ben je uiteraard van harte welkom. Deze sport is geschikt voor mensen die het bovenlichaam goed kunnen gebruiken en een goede rompbalans hebben.

Bij zitvolleybal:

  • Is het veld 6 x 10 meter (in plaats van 9 x 18 meter)
  • Is de nethoogte 115 cm
  • Moet het zitvlak of een deel van de romp contact hebben met de vloer als de bal gespeeld wordt
  • Is het toegestaan om de service te blokkeren.

Trainingen
De trainingen vinden plaats op de woensdagavond van 21.15 – 22.45 uur in de Blauw-Withal en worden gegeven door Denise, Maurice en Wout. Op dit moment wordt er nog alleen getraind, maar hopelijk kunnen we in de toekomst ook meedoen met de landelijke zitvolleybal-competitie. Wil jij zitvolleybal proberen? Meld je dan aan via onderstaande gegevens en kom vrijblijvend meedoen. Je mag 3 keer gratis meetrainen voordat je lid moet worden.

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer informatie over zitvolleybal of wil je een keer meetrainen? Neem contact op met Wout of houd onze facebook-pagina in de gaten voor foto’s, nieuws en activiteiten.
Groet Wout

Comments are closed.

X