Aan het einde van vorig seizoen, toen de trainingen al een tijdje afgelopen waren, is er nog een activiteit voor de jeugd georganiseerd. En niet was niet zomaar een activiteit, maar het jeugdkamp! Op zaterdag 16 juli werden de deelnemende jeugdleden verwelkomt in de accommodatie van scoutingvereniging Elfregi in Amsterdam. Nadat iedereen gearriveerd was, de luchtbedden en matjes in de slaapzaal geïnstalleerd waren en afscheid was genomen van de ouders, kon het kamp echt beginnen. Het thema was - hoe kon het ook anders - de Olympische Spelen. De deelnemers werden in twee groepen verdeeld die tijdens alle spellen die we speelden punten voor hun team konden verdienen, zodat aan het eind van het kamp duidelijk werd wie de Olympische kampioenen van het VV Amsterdam jeugdkamp werden.

Er werd fanatiek gestreden voor de winst in de verschillende spellen. Zo werd er onder andere trefbal, een ren je rot-quiz en Kubb gespeeld. Maar gezelligheid staat natuurlijk voorop en daarom werd de opblaasbaan alleen gebruikt om samen op te spelen en vanaf te glijden. De avond werd afgesloten met een lekkere BBQ, marshmallows, muziekquiz, zingen & dansen, het smokkelspel en een potje weerwolven. Het was een drukke maar leuke dag en de deelnemers vielen dan ook snel in slaap.

Een jeugdkamp zonder volleyballen kan natuurlijk niet, dus dat werd op de zondag gedaan. Het zonnetje scheen lekker en er werden fanatieke potjes gespeeld. Ondertussen werden er door de begeleiders 150 waterballonnen gevuld, die vervolgens in een recordtijd van 5 minuten door de kids (en begeleiders) kapot gegooid werden. Weerwolven bleek toch echt wel het favoriete spel te zijn, dus dat stond vervolgens op het programma. Even later druppelden de eerste ouders binnen en werd het tijd om het kamp af te sluiten met de bekendmaking van de winnaars. Het blauwe team had uiteindelijk de meeste punten gescoord, maar alle deelnemers kregen als aandenken een bidon met snoepjes naar huis.

Na afloop van het kamp kreeg de begeleiding nog een mooie e-mail van een vader, altijd leuk om te horen dat een deelnemer zo heeft genoten! “Mijn dochter kwam moe en super enthousiast terug van het kamp. Ze heeft het enorm naar haar zin gehad en wil niets liever dan zo snel mogelijk weer een keer. Ze heeft o.a. verteld over het sporten, het springkussen met zeep, over hoe laat ze wel niet ging slapen en dat jullie zulke lieve leiding waren. Daarna heeft ze een paar uur op de bank liggen slapen.”

 

Ook dit seizoen wordt er door de jeugdactiviteitencommissie weer een jeugdkamp georganiseerd. De datum is nog niet bepaald, maar het wordt ergens in de periode juni/juli, voordat de zomervakantie begint. Als er meer bekend is over het kamp van dit jaar, worden de jeugdleden en hun ouders daar natuurlijk over geïnformeerd. We hopen dat er dit jaar nog meer jeugdleden meegaan dan afgelopen jaar! Maar de jeugdactiviteitencommissie kan ook nog hulp van begeleiders gebruiken. Vind je het leuk om dit jaar te helpen bij de organisatie van het kamp? Stuur dan een mailtje naar de jeugdcommissie